top of page

Studentii de la Arhitectura si durerile de spate


Esti student la Facultatea de Arhitectura si ai probleme de coloana? Te doare cumva spatele, ceafa sau capul dupa o zi de stat la Facultate?

Studentii la Facultatea de Arhitectura pot dezvolta probleme la nivelul coloanei. Aceste dureri care par a fi minore la inceput, se pot agrava iar, o simpla durere de spate, poate genera afectiuni care necesita tratamente costisitoare si recuperare medicala de lunga durata.

Facultatea de arhitectura vine la pachet cu o serie de „incercari”. Pe langa epuizarea fizica si psihica putem enumera si durerile de spate. Partea buna este ca ultimele pot fi evitate sau tratate.

Din cauza lipsei somnului de calitate, suprasolicitarii mentale, excesului de cofeina si statului excesiv de mult la calculator ore intregi, chiar si zile, fara pauze si, de cele mai multe ori, in pozitii din cele mai nefiresti, spatele este cel care e afectat din plin. Acum vor aparea premisele viitoarelor probleme de coloana care vor trebui tratate mai devreme sau mai tarziu – direct proportional cu perioada posturilor nefericite.

Statul in pat te cocoseaza, iti intinde si atrofiaza muschii lungi ai spatelui, pune multa vreme presiune pe discurile vertebrale si creste riscul herniilor de disc.

Statul pe un scaun fix, cu picioarele incrucisate sau cu unul dedesupt, va atrage deviatii de coloana care pot duce fie la blocaje toracice, discopatii lombare sau disconfort care afecteaza eficienta activitatii depuse.

Kinetoterapia te scapa de durerile de spate!

Prin kinetoterapie, studentul ocupat de la arhitectura poate preveni sau trata diverse probleme aflate mai ales la nivelul spatelui, intarind musculatura corpului, mai ales cea a spatelui si recapatand o elasticitate globala. Aceste lucruri ii vor permite mentinerea unei posturi corecte pentru un timp mai indelungat si eliminarea riscului aparitiei curburilor nefireste ale coloanei vertebrale.

Si nu uitati – daca aveti deja dureri de spate sau vreti sa le preveniti aveti nevoie de un kinetoterapeut. Nu ezitati sa va faceti o programare la o sedinta de evaluare.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page