top of page

EVALUARE STATICA PICIOR

Pentru acei pacienti care au probleme de statica a piciorului - picior plat (platfus), picior hiperscobit, halux varus (degetul mare deviat spre interior sau tendinta de a-l forma), monturi, genuu varum (genunchii in paranteze) sau genuu valgum (genunchi in X) ar fi bine sa ceara si o evaluare a staticii piciorului.

Ea consta in marcarea, observarea si fotografierea piciorului pentru a se pune in evidenta deviatiile axiale ale labei piciorului si gambei care pot duce la repozitionarea genunchilor si soldului precum si a halucelui (degetului mare de la picior).

Scopul evaluarii este de a identifica tipul de deviatie, partea mai afectata, modalitatile de compensare pe care corpul le-a gasit de-a lungul timpului si care ar fi solutiile pe termen scurt si lung. 

In cadrul solutiilor pe termen scurt putem sa recomandam si sa adaptam branturi ortopedice special create pentru sustinere plantara. In cadrul solutiilor pe termen lung intra programe de exercitii specifice pentru musculatura implicata in producerea acestor deviatii, testata manual in partea de evaluare.

bottom of page