top of page

MASAJUL SI TEHNICILE COMPLEMAENTARE

 

Masaj terapeutic

In viziunea noastra masajul terapeutic contine toate manevrele si tehnicile manuale necesare restabilirii starii de bine in zona tratata. Folosim o combinatie de mai multe forme de masaj care pot fi efectuate fie la inceputul sedintei daca pacientul acuza dureri, fie pe parcursul sedinteti, fie la final pentru obtinerea unei bune relaxari si reveniri la starea de dinainte. Toate sedintele de kinetoterapie se vor termina cu 10-15 minute de masaj. Acesta poate fi asociat cu crioterapie sau terapie TECAR

Drenaj limfatic manual

Este o forma speciala de masaj care are ca scop prinicipal drenarea vaselor limfatice superficiale.Metoda de masaj practicata la noi in cabinet este Le Duc.

Este recomandat in probleme de reintoarcere limfatica, dupa acele operatii de neoplasm care presupun scoaterea ganglionilor limfatici, in cazul unor anumite tipuri de edeme mai ales post imobilizare gipsata.

Poate fi folosit impreuna cu TECAR  in diminuarea senzatiei de "picioare grele" sau in alte probleme de reintoarcere limfatica. 

Shiatsu Masaj

Masajul de tip Shiatsu presupune efectuarea unor presiuni pe tot corpul cu ajutorul degetelor, coatelor sau genunchilor fiind o forma de presopunctura care nu este limitata la nivelul talpilor. Tehnica este riguroasa si are ca scop reechilibrarea energetica si stimularea circulatiei Chi-ului prin meridiane. 

In cadrul cabinetului folosim elemente de tehnica shiatsu pentru decontracturarea musculaturii tensionate combinate cu masajul de relaxare, masajul de tip Cyriax si termoterapia. 

Crio masaj sau masajul cu gheata

Crio masajul face parte generic din termoterapie, in cazul acestuia - terapia cu rece. Rolul masajului cu gheata este de a desensibiliza zona, de a mari circulatia sanguina la acel nivel si, indirect, are rol antiinflamator, nutritiv si stimulator al refacerii locale. Este folosit ca adjuvant in tratarea inflamatiilor acute, cand regiunea dureroasa este calda, rosie si umflata: la entorse, torticolis, nevralgie de Arnold acuta, dureri ligamentare proaspete, contracturi musculare, spasme musculare, junghiuri intercostale, etc.

Masajul de relaxare

Masajul de relaxare este cea mai comuna forma de masaj. Scopul lui este de a detensiona corpul si mintea. 

Poate fi practicat in sedinte scurte pe anumite regiuni ale corpului (masajul fetei, al spatelui, al talpilor) sau poate fi general cuprinzand intreg corpul. 

In cadrul sedintelor de kinetoteapie folosim elemente din masajul de relaxare in combinatie si cu alte forme de masaj si TECAR pentru a reda corpului starea de bine la final de sedinta. 

Pot fi facute si sedinte doar de masaj de relaxare de 30 minute (regionale) si de 50 minute (genarale sau regionale - in functie de dorinta pacientului) 

Masaj Cyriax

Masajul Cyriax, cunoscut si sub numele de masaj transversal profund este unul din putinele forme de masaj care poate fi folosit in tratarea problemelor ligamantare, tendinoase sau ale entezelor (locul de prindere a tendonului pe os). (tendinite, tenis elbow, fasciite, etc)

Eficienta lui creste daca este combinat cu termoterapie locala. Noi utilizam ca forme de termoterapie fie masajul cu gheata fie terapia TECAR

bottom of page