top of page

Trebuie sa slabesc pentru a scapa de durerile de spate?


 

Intrebari de zi cu zi

Mi se pune des o intrebare - „Trebuie sa slabesc pentru a scapa de durerile de spate?”.

Bineinteles, situatiile sunt diferite de la un pacient la altul.

Sfatul meu - este mai usor si mai rapid sa dezvolti si sa echilibrezi forta muschilor responsabili de durerile de spate decat sa ajungi la greutatea ideala.

Cauzele durerilor de spate sunt de multe ori relationate cu scaderea fortei musculaturii de postura si a centurii abdominale. Curele de slabire repetate facute fara o dieta anume prescrisa de un nutritionist si insotite de o lipsa acuta de miscare pe perioada acestora poate atrage o scadere si a masei musculare si indirect o agravare a problemelor de coloana sau aparitia lor.

In schimb, un efort fizic regulat poate determina o crestere a arderilor interne, tonifierea musculaturii si deci o crestere a masei musculare generale putand determina si slabirea in timp prin arderea grasimilor. In acest context, pentru a slabi este nevoie sa faci un efort intens o perioada mai lunga de timp (minim 60 min, cu 80% din musculatura corpului de cel putin 3 ori pe saptamana). Daca pe parcursul acestuia apar dureri de spate (de regula, de suprasolicitare) inseamna ca aveti un corp nepregatit inca pentru un efort ... de slabit. Aici marea majoritate a oamenilor renunta. Mai multi pacienti mi-au zis - „Sportul imi da dureri de spate si atunci nu stiu ce sa mai fac. Decat sa fie mai rau, nu mai fac nimic!” - Total gresit! Statistic – durerile de coloana se vor agrava. Acela era momentul de a cauta un kinetoterapeut. Scopul intalnirilor nu va fi acela de a slabi ci de a dezvolta acei muschi responsabili de durerea dumneavoastra de spate. Dupa ce musculatura va fi echilibrata si adaptata la greutatea pe care o aveti atunci, slabitul va deveni o problema estetica si nu o necesitate.

In concluzie – daca durerile de spate sunt cauzate de o lipsa de adaptare a fortei musculare la greutatea corpului (ca in cazul celor care petrec 8 ore pe zi pe scaun, la serviciu, acasa sau in masina), slabitul nu va va ajuta sa scapati de acele dureri de spate, ba mai mult – vi le va agrava. Pentru a iesi din impas aveti nevoie de un kinetoterapeut care sa va conceapa un program de gimnastica personalizat pe dezechilibrele dumneavoastra.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page