top of page

5 MOTIVE SA ALEGI KINETOTERAPIA ONLINE

1. Faci terapie cand nu poti ajunge la cabinet  - fie lucrezi de acasa si nu ai timp sa petreci pe drumuri, fie nu poti iesi din casa din cauza distantarii sociale, fie esti in alt oras sau in alta tara, fie esti un fost pacient care inca vrea indrumare.  In toate aceste cazuri, varianta online scuteste timp pierdut in trafic, da posibilitatea de a vedea cum poti face acele exercitii si acasa cu lucrurile pe care le ai la dispozitie si nu in ultimul rand, creste increderea ca recuperarea ta nu depinde de mersul la un anumit cabinet sau intr-o anumita locatie ci tine doar de tine si de perseverenta cu care iti faci exercitiile.

 

2. Ai o problema care nu este acuta si ai nevoie de un program personalizat.

In acest moment exista multe programe de gimnastica online pentru diverse grade de nivel individual de fitness.

Kinetoterapia online  se adreseaza:

  • celor cu un nivel de fitness scazut si care nu vor sa se accidenteze mergand la sala sau facand programe mai complexe de grup, 
  • celor care au probleme minore de sanatate si care au nevoie de un tratament adaptat  
  • profilactic, celor care au avut o problema, au depasit faza acuta, se simt mai bine dar  inca vor sa fie urmariti de un specialist pentru a fi siguri ca durerea nu recidiveaza.

Sedintele sunt exclusiv 1 la 1 si de aceea timpul iti este dedicat doar tie! (cu exceptia sedintelor in cuplu)

 

3. Adaptarea permanenta a programului in functie de noile achizitii. Programele de kinetoterapie online nu sunt inregistrate si nu reprezinta o rutina de exercitii. Ele se modifica permanent in functie de realitatea pacientului de la ultima sedinta pana in prezent, starea lui de spirit, nivelul de energie pe care il are in acea zi si disponibilitatea de miscare.

 

4. Consultanta personalizata pe problemele tale si sfaturi pertinente daca apar situatii care te sperie. Este imbucurator sa stii ca poti suna un specialist sa te ajute chiar si remote intr-o problema care te nelinisteste si care, daca nu o tratezi cum trebuie la timp  ti-ar putea afecta viata personala si eficienta in activitatea profesionala. 

 

5. Este mai ieftin.

 Este mai ieftin decat daca vii la cabinet, dar nici orele disponibile nu sunt la fel de multe. Daca este mai ieftin nu inseamna ca este mai putin calitativ.  Pretul unei sedinte la cabinet include know-how-ul pentru utilizarea terapiei manuale, pretul consumabilelor si al aparaturii de fizioterapie. Din nefericire, unele situatii cer interventii manuale ce ar micsora timpul de recuperare, care, din cauza distantarii sociale, in aceasta perioada pandemica, nu pot fi realizate. Efectele apar astfel mai greu, in mai multe sedinte (dar sunt mai durabile - arata studiile australiene). 

 

Din nefericire nu orice problema care se poate trata prin kinetoterapie se preteaza la kinetoterapie online. 

idei kineto online#01n_ICC_Change.jpg

Link-uri utile

bottom of page