top of page

Cine este candidatul ideal pentru kinetoterapie online?

  • Orice client al Kineto ProActiv, care nu are dureri acute, care are un program de gimnastica si ar dori sa mai fie urmarit din timp  in timp de un kinetoterapeut pentru a fi sigur ca ceea ce face singur acasa este bine si, eventual, pentru a mai primi noi exercitii in functie de castigurile obtinute. Frecventa intalnirilor tine de rigurozitatea persoanei. Doar pentru reevaluarea programului poate fi o data la 2-3 saptamani. Frecventa recomandata de lucru cu sau fara urmarire este de 3 ori pe saptamana.

  • Orice persoana care are un nivel de fitness scazut si ar vrea sa faca o forma de miscare organizata, care sa il pregateasca pentru a merge ulterior la sala.

  • Orice persoana sedentara, care sta in casa sau la birou mai mult de 10 ore pe zi si se misca putin , va avea nevoie de o forma de miscare prin care sa previna atrofia musculaturii si demineralizarea osoasa. Daca nu a mai facut miscare de multa vreme poate incepe cu kinetoterapie online. Frecventa ideala ar fi 40 min zilnic, dar de 3 ori pe saptamana in varianta online, optim de 2 ori pe saptamana, acceptabil o data pe saptamana dar cel putin timp de 6 luni.

  • Orice persoana care are o activitate profesionala preponderent de acasa, dar nu in aceleasi conditii ca la birou (nu are un spatiu de lucru special dedicat) mai ales daca a inceput deja sa aibe dureri de coloana fie la ceafa sau la spate. Initial ar avea nevoie de 2 sedinte pe saptamana in prima luna, apoi 3 sedinte pe saptamana si ideal ar fi sa ajunga sa faca cel putin 30 min de gimnastica zilnica din care cel putin una pe saptamana ghidata.

  • Orice persoana care a fost diagnosticata cu discopatie lombara sau cervicala si nu are inca o activitate fizica riguroasa.

  • Oricine care se afla in faza a doua sau a treia de recuperare dupa o problema ortopedico-traumatica -  dupa ce mobilitatea articulatiei afectate este mai buna de 80% si are nevoie doar de refacerea fortei musculare, echilibrului segmentar si functionalitatii articulatiei afectate.

  • Cupluri care vor sa faca exercitii impreuna dar nu stiu ce exercitii sa aleaga sa le fie bine la amandoi. In acest caz frecventa optima este de o sedinta pe saptamana timp de  2 - 3 saptamani, apoi 1 sedinta la 2 saptamani timp de inca 2-3 luni pt readaptarea programului la noile castiguri aparute intre timp.

 

Pentru alte probleme care nu au fost enumerate va rog sa sunati si vom vedea daca si cum puteti fi ajutat!

idei kineto online#01n_ICC_Change.jpg
bottom of page