top of page

Kinetoterapie Online

Pana de curand, studiile facute de olandezi si australieni despre eficienta kinetoterapiei online nu pareau de actualitate. Era greu sa iti imaginezi ca vom fi nevoiti sa facem terapie la distanta, in conditiile in care terapia manuala si kinetoterapia sunt meserii in care terapeutul ar trebui sa fie  in contact direct cu pacientul.

 

Concluzia lor pe scurt era ca, pe termen lung, adica 6 luni - 1 an de urmarire a unor pacienti cu anumite probleme  de sanatate de catre fizioterapeuti,  fie prin telefon fie prin sedinte video online, au avut rezultate mai bune decat efectuarea aceluiasi numar de sedinte intr-un cabinet in 2 etape a 10 sedinte fiecare, efectuate grupat in 2 saptamani (10 zile de terapie), la 6 luni distanta una de alta (varianta clasica platita de casele de asigurari de sanatate). 

In conditiile actuale de pandemie, suntem, mai mult sau mai putin fortati sa ramanem in casa, cu durerile si problemele noastre care tind sa se accentueze si sa scape de sub control. Cu cat stam mai mult, cu atat musculatura tinde sa scada ca forta, rezistenta la efort diminua, creste tensiunea arteriala si luam in greutate...

 

De aceea, a avea un program constant de miscare si efort fizic zilnic, este esential. Pentru a fi sigur/a ca ceea ce faci este bun pentru tine si problemele pe care deja le ai poti apela la urmarire de specialitate. Acesta este si scopul acestor intalniri pe care as vrea sa vi le propun in cadrul sedintelor de kinetoterapie online.

Pentru mai multe informatii accesati link-urile de mai jos!

kinetoterapie online 01.jpg
bottom of page